Pohjolan Kiinteistörakenne Oy Kiinteistörakenne

 AJANKOHTAISTA TIETOA:

 

TIEDOTE 27.2.2023:

 

Pohjolan Kiinteistörakenne Oy Kiinteistörakenne

 

Vexatec Oy pääomistajaksi Pohjolan Kiinteistörakenne Oy:öön

Perjantaina 24.2 toteutetussa yrityskaupassa Vexatec Oy:stä on tullut Pohjolan Kiinteistörakenne Oy:n pääomistaja 80 %:n omistusosuudella. Kauppa toteutettiin suunnatulla osakeannilla. Pohjolan Kiinteistörakennetta jo aiemmin omistaneet Ville Kakko ja Juhana Laitala jatkavat Pohjolan Kiinteistörakenteen osakkaina kumpikin 10 % osuudella.

Vexatec Oy:n toimitusjohtaja Jouni Riekki toimii jatkossa myös Pohjolan Kiinteistörakenne Oy:n toimitusjohtajana. Ville Kakko toimii jatkossa myyntijohtajana, Juhana Laitala jatkaa aiemmassa roolissaan työnjohtajana.

Pohjolan Kiinteistörakenne on erikoistunut julkisiin kohteisiin kuten hoivakotien ja päiväkotien rakentamiseen. Yrityksen vahvuus on koko rakennusprojektin hallinta rakennesuunnittelusta pienempienkin yksityiskohtien toteutukseen. Yritys on oululainen yritys, toimintaa on kuitenkin ympäri Suomea. Ville Kakko kertoo ”Vexatec tuo organisaatioomme vahvaa projektinhallinta- ja johtamisosaamista, sekä kehittämisresursseja. Iloitsen myös siitä, että Vexatecin vahva talotekniikka osaaminen saadaan myös Kiinteistörakenteen käyttöön. Tällä vahvistamme jo ennestään hyvää talotekniikan alihankintaverkostoa.”
Vexatec on rakentamisen ja talotekniikan joustava ja kustannustehokas ammattilainen. Yhtiön toimitusjohtaja Jouni Riekki kertoo: ”Haastavasta markkinaympäristöstä huolimatta olemme kasvaneet viime vuosina voimakkaasti. Pohjoisessa Suomessa kasvu on tullut kauppapaikka- ja liikerakentamisesta ja etelässä talotekniikkaosastomme toiminnasta. Olemme nyt valtakunnallinen toimija ja saamme yrityskaupan myötä vahvan uuden kivijalan hoivarakentamisesta. Kiinteistörakenteella on lisäksi hyvä ja monipuolinen kumppaniverkosto. Arvomme ja yrityskulttuurit ovat varsin samanlaisia ja tämä oli myös merkittävä tekijä yrityskaupassa,” toimitusjohtaja Jouni Riekki toteaa.

Vexatecin liikevaihto kesäkuussa 2023 päättyvällä tilikaudella tulee olemaan noin 16 Meur. Yrityskauppa kasvattaa konsernin liikevaihtoa n 10 Meur. Vexatec ja Pohjolan Kiinteistörakenne yhdessä työllistävät yli 70 henkilöä.

Lisätietoja:
Jouni Riekki, toimitusjohtaja 040 809 900 jouni.riekki@vexatec.fi
Mika Ervasti, hallituksen pj. 0400 639 390 mika.ervasti@vexatec.fi
Ville Kakko, 0400 778 041 ville.kakko@kiinteistorakenne.fi